Project Fashionretailer

Uitverkoopprogramma Fashion Retailer in Nederland


Na overname en herstructurering van de formule, kampte deze fashion Retailer met een te hoge voorraad. Na een selectieprocedure werd GA Europe geselecteerd voor het uitverkoopprogramma in 27 filialen. Het uitverkoopprogramma had een looptijd van 14 weken.

Operationele details
GA Europe heeft dagelijks het distributie centrum tot einde van het project begeleidt. De 150.000 stuks voorraad zijn op artikel gesorteerd en er is structuur aangebracht. Per week is beoordeeld welke artikelen en hoeveelheden het beste verstuurd konden worden, zodat het voor de consument tot het laatste moment aantrekkelijk was om te winkelen. 

Het GA Europe team heeft zijn bewezen sluitingsprogramma uitgevoerd, waaronder korting / voorraadbeheer, POS materialen en een begeleid uitverkoop proces. De operationele expertise van ons team had een onmiddellijke en significante impact op de resultaten van de te leegverkopen filialen en resulteerde in een omzetstijging ten opzichte van vorig jaar. Na inventarisatie van alle handelswaren en verkoopprijs, implementeerde het GA Europe team een eigen korting- en voorraad beheer tool. Door het toepassen van deze methode werd de optimale marge gerealiseerd.

 

Resultaat
Uiteindelijk was het gehele distributiecentrum leeg en daardoor klaar voor het nieuwe concept.
Daarnaast waren 22 winkels klaar voor uitrol voor het nieuwe concept. Er zijn geen negatieve berichten in de pers verschenen of claims van het personeel door de gevoelige/subtiele benadering van GA Europe. Daarnaast zorge het zorgvuldige proces er voor dat de uitverkoop geen negatief effect had op de resultaten van de omliggende winkels die geen deel uitmaken van het uitverkoopprogramma.