Project Multiyork

Uitverkoop- en sluitingsprogramma met een minimumgarantie voor exclusieve meubelretailer Multiyork

 

Na het faillissement van Multiyork eind 2017, werd GA Europe aangesteld door de curator om het sluitingsprogramma uit te voeren. GA Europe nam alle operationele retail activiteiten en het voorraadbeheer van alle 50 filialen en 3 distributiecentrums over. Het uitverkoopprogramma en leegruimen van het distributie centrums had een looptijd van 5 weken.

 

Operationele details
Voor alle filialen is het sluitingsprogramma de week voor kerstmis gestart. GA Europe introduceerde lokale en nationale advertenties om de traffic in de filialen te vergroten. Op basis van de omzet werden de filialen extra bevoorraad om ervoor te zorgen dat de juiste voorraad op het juiste moment/locatie gepresenteerd kon worden. Door de expertise vanuit GA Europe was er direct significante invloed op de handelsprestaties van de keten, waardoor de omzet ten opzichte van vorig jaar toenam en waardoor ook de mogelijkheid werd geboden om aanvullende voorraad in te brengen tijdens de sluitingsperiode.

 

Door distributie vanuit het magazijn en het wekelijks monitoren van de filialen ontvingen ze ook nieuwe handelswaren. Deze waren gekocht bij de leveranciers van het bedrijf om de verkoopprestaties verder te verbeteren. Door de expertise in retail in combinatie met onze pos materialen, nam de omzet ten opzichte van vorig jaar toe.

 

Resultaat
Uiteindelijk zijn er 42 filialen gesloten en 8 overgedragen aan een grote meubelconcurrent, inclusief het winkelpersoneel. Een aantal filialen werden verkocht aan andere Retailers die na sluiting de ruimte overnamen, waardoor werkgelegenheid voor het winkelpersoneel werd veiliggesteld. De gehele voorraad werd verkocht via de Multiyork filialen. Het inventaris werd online verkocht door één van onze partners.

 

Dankzij onze persoonlijke benadering slaagden we er in om gedurende een moeilijke handelsperiode de vereiste resultaten te behalen en een zeer goede werkrelatie op te bouwen met alle relevante partijen, zowel intern als extern.